Algemene informatie

Algemene informatie over Maastricht lees je hier. Maastricht is de hoofdstad van de provincie Limburg en is gelegen in het uiterste zuiden van Nederland. De stad is gelegen aan rivier de Maas en aan de voet van de Sint-Pietersberg. Het centrum is gemakkelijk te bereiken per auto, bus, trein en taxi.

De stad Maastricht

De Zuid-Limburgse stad wordt ook wel de meest Europese stad van Nederland genoemd. Het is daarnaast ook een van de oudste steden in ons land. De stad Maastricht is namelijk al in de tijd van de Romeinen ontstaan. Het is een bruisende stad met veel historie, natuur, cultuur en eet- en drinkgelegenheden. Mestreech staat over het algemeen bekend als een Bourgondische en gezellige plaats. Wij raden u zeker aan om te verblijven in één van de mooie hotels in Maastricht.

Maastricht kaart

Weer Maastricht

Het weer in Maastricht kan soms een klein beetje verschillen met de rest van Nederland. De stad ligt namelijk redelijk diep landinwaarts. Hierdoor heeft deze plaats meer kenmerken van een landklimaat in vergelijking met gebieden die dichter bij de kust gesitueerd zijn. Dit houdt in dat het voor kan komen dat het er in de winter iets kouder is. In de zomerperiode kan het iets warmer zijn in deze regio. Tot nu toe zijn de gemeten verschillen echter erg klein. Gemiddeld gezien scheelt het vaak maar een halve graad. Over het algemeen is het weer in Maastricht aangenaam.

Maastricht tips

De stad Maastricht is een populaire stedenstripbestemming onder Nederlanders. Je bent er even tussenuit, maar hoeft niet af te reizen naar het buitenland. Jouw stedentrip begint bij VVV Maastricht. Hier zal je ontdekken dat er genoeg te zien en te doen is in deze stad. Vanwege de lange geschiedenis van deze stad zijn er veel historische bezienswaardigheden te zien in en rondom het centrum. Tijdens een stedentrip kun je ook de omgeving gaan verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de grotten bij de Sint-Pietersberg en geniet van het landschap rondom de oude stad. Even bijkomen en nagenieten, kan op een terras op ’t Vrijthof.

Winkelen in Maastricht

Je kunt uitstekend winkelen in de hoofdplaats van Limburg. In de binnenstad kun je veel hippe en bijzondere boetiekjes vinden. VVV Maastricht raadt winkelcentra Mosae Form en Entre Deux aan. In winkelcentrum Mosae Form tref je diverse modehuizen en speciaalzaken aan. Ook supermarkten en restaurants kun je hier tegenkomen. Voor een ruim aanbod van winkels kun je terecht bij winkelcentrum Entre Deux. Hier vind je onder andere mode, beautyproducten, vrijetijdskleding, sportartikelen en woonaccessoires. Een middagje gaan winkelen, is mogelijk op iedere dag van de week. De winkels in de binnenstad zijn ook op zondag geopend.

winkelen in maastricht

Verblijven in Maastricht

Camping Maastricht of een hotel in het centrum? Dit zijn slechts voorbeelden van accommodatie mogelijkheden. Vanwege het grote aantal bezoekers aan de stad, zijn er genoeg plaatsen waar je kunt overnachten. Er zijn voor ieder budget genoeg mogelijkheden te vinden. Zo heb je bijvoorbeeld bijzondere en luxe hotels, maar er zijn ook genoeg B&B ’s en groepsaccommodaties. Een camping in de omgeving kan ook een prima uitvalsbasis zijn om de stad te leren kennen. Door een verblijf te boeken, kun je langer genieten en meer van de stad zien.